OBS! Ingen Ekumenisk bön idag!

ti 4.7 kl. 18.00

Annat utrymme

Ekumenik är ett ord som kommer av grekiskans oikoumene, vilket betyder hela världen. Ekumenik betecknar den strävan efter samarbete och samförstånd som pågår mellan olika kristna kyrkor. I Johannes evangelium (17:21) ber Jesus "Jag ber att de alla skall bli ett och att liksom du, fader, är i mig och jag i dig, också de skall vara i oss."

En ekumenisk bönegrupp träffas vanligtvis första tisdagen i månaden, varannan gång i kyrkhemmet i Yttermalax och varannan gång i Betel, Ginstigen 120b, 66100 Malax.

sö 27.8 kl. 10.00 -11.00

Gudsjänst kl 10 i kyrkan.

Självprövning
Guds ord uppmanar oss att granska oss själva och vår livsföring. När vi lär känna oss själva på rätt sätt är vi redo att ta emot nåden enbart som en gåva av Gud. Självtillräckligheten kan förvränga en människas verklighetsuppfattning. Vi kan börja tro att vi på egen hand skall kunna uppfylla Guds vilja.