Andakt HHN kl 13 på EVA hemmet

to 13.7 kl. 13.00

Annat utrymme

Andakt som hålls en gång per månad av Malax församling på Eva hemmet, Kvarnvägen 6 D 1, 66140 Övermalax.

Eva hemmet, Kvarnvägen 6 D 1, 66140 Övermalax.

lö 24.6 kl. 10.00 -11.00

Gudstjänst kl 10 i kyrkan.

Vägröjaren
Av de söndagar som tillägnats Johannes döparen bevarades efter reformationen endast hans födelsedag som enskild helgdag, d.v.s. midsommardagen den 24 juni. Festen har firats sedan början av 400-talet. Dess tidpunkt sammanhänger med uppfattningen att Johannes föddes sex månader före Jesus. Festens bibliska utgångspunkt är tidsangivelserna i Luk. 1:26 och 36. Frälsningshistoriskt visar Johannes döparens dag fram mot julen. Numera firar vi midsommardagen på den lördag som infaller närmast efter den 19 juni.
Som namnet Johannes (Gud är nådig) också antyder förkunnade Johannes Guds nåderika godhet. Han predikade omvändelse, räddning och syndernas förlåtelse.
Traditionellt har kyrkan firat också Johannes döparens dödsdag eller avrättningsdag den 29 augusti.
Utöver det kyrkliga firningsämnet beaktas i Finland även att Johannes döparens dag infaller på en nationell högtidsdag (Finlands flaggas dag) samt att midsommaren är en naturfest.
sö 25.6 kl. 13.00 -14.00

Friluftsgudsjänst kl 13 vid Knösgården. Kyrkkaffe. Kyrktaxi.

Kallelsen till Guds rike

Texternas centrala tema är kallelsen till Guds rike och vårt svar på denna kallelse. Uppgifterna och lockelserna i det jordiska livet kan hindra oss att ta emot den kallelse som Jesus ger oss. Om man tvekar och dröjer kan tillfället gå förbi.