Symöte i FH

to 19.10 kl. 13.00

Övermalax församlingshem

Syföreningar har en lång tradition i vår kyrka genom alla tider har kvinnor samlats för att handarbeta men också tala tro och dela liv. Genom händers arbete har vår värld förändrats till det bättre. Insamlade medel har nått till världens alla hörn. De har samlat in pengar och genom åren varit skillnaden mellan liv och död för tusentals människor på utsatta platser i vår värld.

Kom och var med i en gemenskap som förändrar världen både den lilla och den stora. Det finns två syföreningar i vår församling, en i kyrkhemmet i Yttermalax och en i församlingshemmet i Övermalax.

Det är betydelsefullt, både för kropp och själ, att regelbundet komma samman med andra till dessa "vardagsgudstjänster".

Diakon Patrica Strömbäck, 050-338 1059

Högmässa i kyrkan kl 10. Kykkaffe och församlingsval i KH kl 11-20.

Vaka!

Uppbrottets söndag är kyrkoårets nästsista söndag. Den handlar om det andliga vakandet och väntan på Kristi återkomst. Vi löper risk att tröttna och bli likgiltiga. Lätt blir vi alltför hemmastadda i denna värld och glömmer bort att vi inte är varaktiga här på jorden. En kristen människa borde vara redo att lämna detta liv när som helst. Att vaka innebär dock inte en tärande oro inför det kommande, utan en trygg förlitan på att Gud fullbordar det goda verk som han har påbörjat i oss. Enligt Guds löfte väntar oss nya himlar och en ny jord, där rättfärdighet bor.

Församlingsval i KH. Servering.

Bästa församlingsmedlem! Kom och rösta idag!

Världen förändras och vi med den. Och så har vi kyrkan. I vilken riktning vill Du förändra den?
Kyrkan lyssnar till alla, men det är bara genom att göra något som Du kan påverka kyrkans framtid.

Kyrkan lyssnar till alla men endast genom att agera kan du inverka på dess framtid.
Nu är det tid för det!

Församlingsvalet i Evangelisk-Lutherska kyrkan i Finland är ett lokalt val där medlemmarna väljer förtroendevalda till kyrkofullmäktige och församlingsråd i församlingen. I Malax församling väljs förtroendevalda till församlingsrådet. Förtroendevalda till gemensamma kyrkofullmäktige har valts genom sämjoval.

De nya förtroendevalda besluter om hurudan verksamhet som ordnas i din församling och hur kyrkoskatten används. Besluten berör t.ex. Verksamheten för barn, unga, familjer och åldringar, musikverksamheten, stöd för hjälpbehövande, skötseln av gravgårdarna och vårdandet av kulturarven.

Hurdan är din kyrka och din församling?
Kom med och påverka genom att rösta!