Andakt HHN kl 13 på EVA hemmet

to 2.11 kl. 13.00

Annat utrymme

Andakt som hålls en gång per månad av Malax församling på Eva hemmet, Kvarnvägen 6 D 1, 66140 Övermalax.

Eva hemmet, Kvarnvägen 6 D 1, 66140 Övermalax.

sö 30.7 kl. 10.00 -11.00

Högmässa (med sommarsånger) kl 10 i kyrkan.

Kristus förhärligad
Ända sedan 1500-talet har Kristi förklarings dag firats på sjunde söndagen efter trefaldighet (som nu är åttonde söndagen efter pingst). Kristi förhärligande var vändpunkten i hans liv. Apostlarna fick med egna ögon se hans gudomliga härlighet och höra Guds röst: "Detta är min älskade son, han är min utvalde. Lyssna till honom." Guds härlighet kommer till synes i den kärlek som offrar allt.

Förutom den förklarade Kristus visade sig även Mose och Elia för apostlarna på berget. Mose och Elia representerade lagen och profeterna. Från första stund har den kristna kyrkan sett Kristi liv, död och uppståndelse som uppfyllelsen av löftena i Gamla testamentet.