Ekumenisk bön kl 18 i Betel

ti 12.12 kl. 18.00 - kl. 19.00

Ekumenisk bön kl 18 i Betel

Betel, Ginstigen 120b, 66100 Malax

Ekumenik är ett ord som kommer av grekiskans oikoumene, vilket betyder hela världen. Ekumenik betecknar den strävan efter samarbete och samförstånd som pågår mellan olika kristna kyrkor. I Johannes evangelium (17:21) ber Jesus "Jag ber att de alla skall bli ett och att liksom du, fader, är i mig och jag i dig, också de skall vara i oss."

En ekumenisk bönegrupp träffas vanligtvis första tisdagen i månaden, varannan gång i kyrkhemmet i Yttermalax och varannan gång i Betel, Ginstigen 120b, 66100 Malax.

sö 17.12 kl. 10.00 -11.00

Högmässa kl 10 i kyrkan.

Bered väg för konungen

Dagens bibliska huvudperson är Johannes döparen. Hans uppmaning till ånger och bättring gäller också oss. Johannes visar också på Guds Lamm som bär all världens synd. Vi får bekänna vår synd och lita på att frälsningen getts oss i Jesus Kristus. Detta är det viktigaste i julförberedelsen - julfastan.

Johannes framträdande var ett tecken på att profetiorna var på väg att uppfyllas: Frälsaren skulle snart komma. I Kristi verksamhet uppfylldes tecknen på frälsningens tid. På samma sätt kommer Kristus ständigt på nytt till sin församling i ordet och sakramenten. Till denna hans "andliga ankomst" hänvisar söndagens latinska namn adventus spiritualis et sanctificationis.

Kauneimmat joululaulut klo 18 i kirkossa.

Isä meidän!
Me puhumme jokapäiväisestä leivästä Aina kun sanomme tutun rukouksen: "Anna meille meidän leipämme."
Tänään haluamme pyytää leipää ja toimeentuloa myös toiselle ihmiselle - kehitysmaan nuorelle.
Ohjaa hänen opiskeluaan ja ammattiin valmistumistaan. Anna hänen elämäänsä suunta ja merkitys.
Siunaa Lahja, jonka tänään olemme antaneet syrjäytymisvaarassa oleville. Aamen.
on 20.12 kl. 19.00

Finlands Lucia och De Vackrast Julsångerna kl 19 i kyrkan. Kyrktaxi.

Österbotten och Malax församling får besök av Finlands Lucia kl 19 i Malax kyrka. Lucia står för ljus och glädje, men hon är också en påminnelse om att vi kan hjälpa medmänniskor som har det svårt.

Inför Luciabesöket hoppas vi att så många som möjligt tänder ljus på gravarna vid kyrkan.