Ekumenisk bön kl 18 i KH

ti 9.1 kl. 18.00

Annat utrymme

Ekumenik är ett ord som kommer av grekiskans oikoumene, vilket betyder hela världen. Ekumenik betecknar den strävan efter samarbete och samförstånd som pågår mellan olika kristna kyrkor. I Johannes evangelium (17:21) ber Jesus "Jag ber att de alla skall bli ett och att liksom du, fader, är i mig och jag i dig, också de skall vara i oss."

En ekumenisk bönegrupp träffas vanligtvis första tisdagen i månaden, varannan gång i kyrkhemmet i Yttermalax och varannan gång i Betel, Ginstigen 120b, 66100 Malax.

on 16.1 kl. 13.00

Annat utrymme

Andakt HHN vid Malax Åldringshem / Tallgården

Malax församling håller andakt en onsdag/månad kl. 13 vid Malax Åldringshemm / Tallgården.

Högmässa i kyrkhemmet. Kyrkkaffe.

Jesus uppenbarar sin gudomliga kraft
Texten om bröllopet i Kana var tidigare ett av trettondagens ämnen. När berättelsen om Österns vise vid medeltiden förlades till trettondagen, flyttades detta tema till andra söndagen efter trettondagen. Samtidigt förflyttas man i kyrkoåret från Jesu barndom till början av hans offentliga verksamhet. Han låter människorna se Guds väldiga gärningar.