Symöte i FH

to 18.1 kl. 13.00

Övermalax församlingshem

Syföreningar har en lång tradition i vår kyrka genom alla tider har kvinnor samlats för att handarbeta men också tala tro och dela liv. Genom händers arbete har vår värld förändrats till det bättre. Insamlade medel har nått till världens alla hörn. De har samlat in pengar och genom åren varit skillnaden mellan liv och död för tusentals människor på utsatta platser i vår värld.

Kom och var med i en gemenskap som förändrar världen både den lilla och den stora. Det finns två syföreningar i vår församling, en i kyrkhemmet i Yttermalax och en i församlingshemmet i Övermalax.

Det är betydelsefullt, både för kropp och själ, att regelbundet komma samman med andra till dessa "vardagsgudstjänster".

Diakon Patrica Strömbäck, 050-338 1059

to 13.12 kl. 18.00

Lucia och barnens vackraste julsånger i kyrkan

Lucia och barnens vackraste julsånger kl 18 i kyrkan. Kyrkokören medverkar.

Högmässa kl 11 i kyrkan. Sångargillets seniorkör medv. Kyrkkaffe. Kyrktaxi.

Bered väg för konungen

Dagens bibliska huvudperson är Johannes döparen. Hans uppmaning till ånger och bättring gäller också oss. Johannes visar också på Guds Lamm som bär all världens synd. Vi får bekänna vår synd och lita på att frälsningen getts oss i Jesus Kristus. Detta är det viktigaste i julförberedelsen - julfastan.

Johannes framträdande var ett tecken på att profetiorna var på väg att uppfyllas: Frälsaren skulle snart komma. I Kristi verksamhet uppfylldes tecknen på frälsningens tid. På samma sätt kommer Kristus ständigt på nytt till sin församling i ordet och sakramenten. Till denna hans "andliga ankomst" hänvisar söndagens latinska namn adventus spiritualis et sanctificationis.