Kyrkokören övar kl 19-20.30 i kyrkhemmet. Kaffe från 18.30.

to 19.4 kl. 19.00

Musiken i församling vill genom toner och ord lovprisa och ära Gud.

Församlingen har ett rikt musikliv. Vid församlingens gudstjänster och andra sammankomster medverkar ibland någon av våra körer.

Du som tycker om att sjunga. Välkommen med i någon av församlingens körer.

kantor Katri Lax

lö 15.12 kl. 19.00

Julkonsert kl 19 i kyrkan med Hans Martin, Tom Käldström, Lotta Borg och Markus Stara.

Julkonsert med Hans Martin, Tom Käldström, Lotta Borg och Markus Stara.

Kauneimmat joululaulut klo 18 kirkossa.

Laulamme Kauneimmat Joululaulut.
Kauneimmat Joululaulut kajahtavat ympäri Suomen tänä jouluna jo 46. kerran. Suomen suurimmasta vuosittaisesta musiikkitapahtumasta on muodostunut jouluperinne, joka kerää vuosittain noin miljoona suomalaista kirkkoihin laulamaan.
Jouluun kuuluu antamisen ilo - niin myös Kauneimpiin Joululauluihin. Kauneimmissa Joululauluissa kerätään vuosittain lahjoituksia Suomen Lähetysseuran työhön heikoimmassa asemassa olevien ihmisten oikeuksien puolustamiseksi. Tänä vuonna keräyksen tuotto kohdistetaan kehitysmaiden lasten hyväksi tehtävään työhön. Tuemme esimerkiksi vammaisten lasten koulutusta ja terveydenhuoltoa, ehkäisemme perheväkivaltaa ja lapsityötä sekä edistämme tyttöjen koulutusta 15 eri maassa, muun muassa Boliviassa, Nepalissa ja Etiopiassa. Tutustu tämän vuoden keräyskohteeseen verkkosivujemme tarinoiden kautta ja anna lahja, joka muuttaa lapsen elämän!
Kauneimpien Joululaulujen suojelijana toimii rouva Jenni Haukio.
lö 22.12 kl. 18.00

De Vackraste Julsångerna kl 18 i kyrkan. Solister Anna-Lena Back och Jonas Edman. Kyrktaxi.

Vi sjunger för världens barn
De vackraste julsångerna sjungs för 46:e året. Allsångsevenemangen samlar årligen nästan en
miljon finländare. Så gott som varje församling inom Evangelisk?lutherska kyrkan ordnar
allsångsstunder med De vackraste julsångerna i tiden mellan första advent och trettondagen.
En kollekt tas upp i samband med De vackraste julsångerna. Förra året samlades det in ca en
miljon euro för hjälpbehövande ungdomar i världen. I år ljuder De vackraste julsångerna för
världens barn. Speciellt i u?länderna saknar många barn möjlighet att gå i skola, få hälsovård och
omsorg. Finska Missionssällskapet arbetar för att alla barn skall få en trygg och lycklig barndom.
Vi stöder speciellt de mest utsatta barnen: vi vill ge utbildning för funktionshindrade barn, vi
jobbar mot barnarbetskraft och familjevåld och vi erbjuder hälsovård åt de allra fattigaste. Den
kollekt som bärs upp vid sångtillfället används inom Finska Missionssällskapets utrikesarbete åren
2018?2020.
Årets julsånger har valts av Ann?Christine Nordqvist?Källström och Susanne Westerlund, kantorer i
Korsholms svenska församling. Allsångstraditionen De vackraste julsångerna startade 1973. Finska
Missionssällskapet presenterade då en allsångsidé som församlingarnas kantorer kunde
förverkliga kring tredje söndagen i advent, för att stöda missionen.
Jenni Haukio är beskyddare för De Vackraste Julsångerna 2018.