sö 17.12 kl. 10.00 -11.00

Högmässa kl 10 i kyrkan.

Bered väg för konungen

Dagens bibliska huvudperson är Johannes döparen. Hans uppmaning till ånger och bättring gäller också oss. Johannes visar också på Guds Lamm som bär all världens synd. Vi får bekänna vår synd och lita på att frälsningen getts oss i Jesus Kristus. Detta är det viktigaste i julförberedelsen - julfastan.

Johannes framträdande var ett tecken på att profetiorna var på väg att uppfyllas: Frälsaren skulle snart komma. I Kristi verksamhet uppfylldes tecknen på frälsningens tid. På samma sätt kommer Kristus ständigt på nytt till sin församling i ordet och sakramenten. Till denna hans "andliga ankomst" hänvisar söndagens latinska namn adventus spiritualis et sanctificationis.

Kauneimmat joululaulut klo 18 i kirkossa.

Isä meidän!
Me puhumme jokapäiväisestä leivästä Aina kun sanomme tutun rukouksen: "Anna meille meidän leipämme."
Tänään haluamme pyytää leipää ja toimeentuloa myös toiselle ihmiselle - kehitysmaan nuorelle.
Ohjaa hänen opiskeluaan ja ammattiin valmistumistaan. Anna hänen elämäänsä suunta ja merkitys.
Siunaa Lahja, jonka tänään olemme antaneet syrjäytymisvaarassa oleville. Aamen.