Hembygdsdagens gudstjänst i Brinken

Hembygdsdagens gudstjänst i Brinken Malax kyrka

Kristus förhärligad

Ända sedan 1500-talet har Kristi förklarings dag firats på sjunde söndagen efter trefaldighet (som nu är åttonde söndagen efter pingst). Kristi förhärligande var vändpunkten i hans liv. Apostlarna fick med egna ögon se hans gudomliga härlighet och höra Guds röst: "Detta är min älskade son, han är min utvalde. Lyssna till honom." Guds härlighet kommer till synes i den kärlek som offrar allt.

Förutom den förklarade Kristus visade sig även Mose och Elia för apostlarna på berget. Mose och Elia representerade lagen och profeterna. Från första stund har den kristna kyrkan sett Kristi liv, död och uppståndelse som uppfyllelsen av löftena i Gamla testamentet.

Helgdag: Kristi förklarings dag
Texter: Psaltarpsalm: Ps. 97:1-2, 5-6, 10-11, Första läsningen: 2 Mos. 34:29-35, Andra läsningen: 2 Kor. 3:7-18, Evangelium: Luk. 9:28-36
Tema: Kristus förhärligad
Altarljus: 4
Liturgisk färg: Vit
Liturg: Norrback Kristian
Predikant: Norrback Kristian
Kantor: Johnathan Bonn

sö 23.9 kl. 10.00 -11.00

Gudstjänst i kyrkan

En kristen människas frihet

Tron på Kristus befriar oss från att grunda våra liv på egna gärningar, konventionella regler eller andras åsikter. Kristus befriar från de trånga gränser som människorna sätter, men han binder sina efterföljare till sanningen och kärleken. Kristi kärlek är riktmärke för en kristen människas liv, handlingar och beslut.

Gudstjänst kl 13 i Norrback bystuga. Kyrkkaffe.

En kristen människas frihet

to 27.9 kl. 13.00

Minnescafé kl 13-14.30 i KH.

Minnescafé i kyrkhemmet.