Förhandsröstning vid S-market Köpings

fr 9.11 kl. 15.00

Annat utrymme

Församlingsvalet närmar sig
Församlingsvalet i Evangelisk-Lutherska kyrkan i Finland är ett lokalt val där medlemmarna väljer för-troendevalda till kyrkofullmäktige och församlingsråd i församlingen. I Malax församling väljs förtroendevalda till församlingsrådet. Förtroendevalda till gemensamma kyrkofullmäktige har valts genom sämjoval.

De nya förtroendevalda besluter om hurudan verksamhet som ordnas i din församling och hur kyrkoskatten används. Besluten berör t.ex. Verksamheten för barn, unga, familjer och åldringar, musikverksamheten, stöd för hjälpbehövande, skötseln av gravgårdarna och vårdandet av kulturarven.

Hurdan är din kyrka och din församling?
Kom med och påverka genom att rösta!

Församlingsvalets valdag är söndag 18 november 2018 i Kyrkhemmet, Snickerivägen 2, 66100 Malax. Servering.
Förhandsröstning ordnas tisdag-lördag 6-10 november 2018.

S-market Köpings
Malmgatan 12
66100 Malax

KOM OCH RÖSTA!

on 16.1 kl. 13.00

Annat utrymme

Andakt HHN vid Malax Åldringshem / Tallgården

Malax församling håller andakt en onsdag/månad kl. 13 vid Malax Åldringshemm / Tallgården.

Högmässa i kyrkhemmet. Kyrkkaffe.

Jesus uppenbarar sin gudomliga kraft
Texten om bröllopet i Kana var tidigare ett av trettondagens ämnen. När berättelsen om Österns vise vid medeltiden förlades till trettondagen, flyttades detta tema till andra söndagen efter trettondagen. Samtidigt förflyttas man i kyrkoåret från Jesu barndom till början av hans offentliga verksamhet. Han låter människorna se Guds väldiga gärningar.