Ekumenisk bön i Betel

ti 2.4 kl. 18.00

Annat utrymme

Vad är ekumenik?

Ekumenik är ett ord som kommer av grekiskans oikoumene, vilket betyder hela världen. Ekumenik betecknar den strävan efter samarbete och samförstånd som pågår mellan olika kristna kyrkor. I Johannes evangelium (17:21) ber Jesus "Jag ber att de alla skall bli ett och att liksom du, fader, är i mig och jag i dig, också de skall vara i oss." Ekumenik kan uppfattas ur två perspektiv: strävan efter Kristi kyrkas synliga enhet respektive enhet i mångfalden.

Betel, Malaxvägen 85, 66100 Malax.

kaplan Kristian Norrback

ti 19.2 kl. 13.00

Symöte i KH

Syföreningar har en lång tradition i vår kyrka genom alla tider har kvinnor samlats för att handarbeta men också tala tro och dela liv. Genom händers arbete har vår värld förändrats till det bättre. Insamlade medel har nått till världens alla hörn. De har samlat in pengar och genom åren varit skillnaden mellan liv och död för tusentals människor på utsatta platser i vår värld.

Kom och var med i en gemenskap som förändrar världen både den lilla och den stora. Det finns två syföreningar i vår församling, en i kyrkhemmet i Yttermalax och en i församlingshemmet i Övermalax.

Det är betydelsefullt, både för kropp och själ, att regelbundet komma samman med andra till dessa "vardagsgudstjänster".
ti 19.2 kl. 19.00

Amici i KH

Vi diskuterar aktuellt och gammalt inom teologi, psykologi och filosofi.
on 20.2 kl. 10.00

Övermalax församlingshem

Träffpunkten

Vi umgås kring hälsofrämjande program och blir serverade varm sopplunch och kaffe för 3 euro. Verksamheten riktar sig till alla vuxna daglediga i Malax med omnejd. Välkomna!

Onsdagarnas kursprogram:
kl 10-10.30 Kaffe och fri samvaro