Kyrkhemmet

Snickerivägen 2, 66100 Malax

Malax kyrkhem Kyrkhemmet är ritat av Arkitektbyrå Heng & Pystynen i Helsingfors, och invigdes 1971. 1982 utvidgades köket och serveringsutrymmet.
Hörselslinga
Toalett
Handikapp

Läge på kartan

ti 9.1 kl. 13.00

Snickerivägen 2, 66100 Malax

Symöte i KH

Syföreningar har en lång tradition i vår kyrka genom alla tider har kvinnor samlats för att handarbeta men också tala tro och dela liv. Genom händers arbete har vår värld förändrats till det bättre. Insamlade medel har nått till världens alla hörn. De har samlat in pengar och genom åren varit skillnaden mellan liv och död för tusentals människor på utsatta platser i vår värld.

Kom och var med i en gemenskap som förändrar världen både den lilla och den stora. Det finns två syföreningar i vår församling, en i kyrkhemmet i Yttermalax och en i församlingshemmet i Övermalax.

Det är betydelsefullt, både för kropp och själ, att regelbundet komma samman med andra till dessa "vardagsgudstjänster".
sö 14.1 kl. 10.00 -11.00

Snickerivägen 2, 66100 Malax

Gudsjänst kl 10 i KH.

Jesus uppenbarar sin gudomliga kraft
Texten om bröllopet i Kana var tidigare ett av trettondagens ämnen. När berättelsen om Österns vise vid medeltiden förlades till trettondagen, flyttades detta tema till andra söndagen efter trettondagen. Samtidigt förflyttas man i kyrkoåret från Jesu barndom till början av hans offentliga verksamhet. Han låter människorna se Guds väldiga gärningar.