Kyrkhemmet

Snickerivägen 2 , 66100 Malax

Malax kyrkhem Kyrkhemmet är ritat av Arkitektbyrå Heng & Pystynen i Helsingfors, och invigdes 1971. 1982 utvidgades köket och serveringsutrymmet.
Hörselslinga
Toalett
Handikapp

Läge på kartan

to 3.9 kl. 13.00

Snickerivägen 2, 66100 Malax

må 14.9 kl. 18.00

Snickerivägen 2, 66100 Malax

Ekumenisk bön i KH

Ekumenisk bön
En ekumenisk bönegrupp träffas vanligtvis första tisdagen i månaden, varannan gång i kyrkhemmet i Yttermalax och varannan gång i Betel, Malaxvägen 85, 66100 Malax..

Vad är ekumenik?
Ekumenik är ett ord som kommer av grekiskans oikoumene, vilket betyder hela världen. Ekumenik betecknar den strävan efter samarbete och samförstånd som pågår mellan olika kristna kyrkor. I Johannes evangelium (17:21) ber Jesus "Jag ber att de alla skall bli ett och att liksom du, fader, är i mig och jag i dig, också de skall vara i oss." Ekumenik kan uppfattas ur två perspektiv: strävan efter Kristi kyrkas synliga enhet respektive enhet i mångfalden.