Gudstjänst kl 10 i kyrkan

Tema: Den heliga familjen

Liturg: Norrback Kristian
Kantor: Erica Nygård

Guddstjänst vid Båtmuseet. Kaffe.

Uppståndelsens vittnen

Denna dags latinska namn Quasi modo geniti (som nyfödda) kommer från den gammalkyrkliga antifonen (1 Petr. 2:2) och syftar på dem som döpts under påsken. När firandet av påskoktaven, d.v.s. veckan efter påsk, med tiden inskränktes till endast söndagen efter påsk kom man att vid denna dags gudstjänst särskilt betona de döptas förpliktelse att leva som nya människor.

Sambandet mellan dopet och söndagen Quasimodogeniti syns också i dagens andra latinska namn Dominica in albis (de vita klädernas söndag), som är en förkortning av Dominica in albis depositis (de bortlagda vita klädernas söndag). Efter att under hela "den vita veckan" ha burit den vita dopdräkten klädde sig de nydöpta nu i vanlig vardagsdräkt. Deras uppgift blev att i det dagliga livet vittna om den uppståndne Frälsaren och om Guds löfte som uppfyllts i honom. Detta löfte består också då människan i sin svaghet tvivlar på det.

Dagens bibeltexter handlar om att Jesus uppenbarade sig för de tvivlande lärjungarna och övertygade dem om sin uppståndelse. Lärjungarna uppfylldes av glädje när de mötte den levande Jesus.

Westerhemmet, Stampvägen 2, 66100 Malax

Andakt vid Westerhemmet

Andakten hålls turvis av Malax, Petalax och Bergö församlingar. En gång per månad hålls andakten med nattvard.