Tvåspråkig Minnesgudstjänst kl 10 i kyrkan.

Livets bröd

Den gamla antifonens (Jes. 66:10) första ord, Laetare (Gläd er), uttrycker att denna söndag är ett slags rastställe, en uppfriskande oas i fastetidens ökenvandring.

Denna helg har kallats midfastosöndag, eftersom den är placerad mitt i fastetiden. En annan benämning är brödsöndagen. Texterna berättar om hur Jesus bespisar de femtusen. Därtill ansluter sig diskussionen om människans behov av andlig föda. Jesus själv är livets bröd. Han delar ut sina goda gåvor till oss och lär oss att dela med oss av vårt eget till dem som behöver det. Till sitt innehåll tangerar denna söndag skärtorsdagens tematik.

År 2018 har det förflutit 100 år sedan inbördeskriget i Finland. Ev. Luth. församlingarna uppmärksammar inbördeskrigets minnesår med en minnesgudstjänst.

Liturg: Tornberg Tomi
Kantor: Lax Katri