Högmässa kl 11 i kyrkan. Sångargillets seniorkör medv. Kyrkkaffe. Kyrktaxi.

Högmässa kl 11 i kyrkan. Sångargillets seniorkör medv. Kyrkkaffe. Kyrktaxi. Malax kyrka

Bered väg för konungen

Dagens bibliska huvudperson är Johannes döparen. Hans uppmaning till ånger och bättring gäller också oss. Johannes visar också på Guds Lamm som bär all världens synd. Vi får bekänna vår synd och lita på att frälsningen getts oss i Jesus Kristus. Detta är det viktigaste i julförberedelsen - julfastan.

Johannes framträdande var ett tecken på att profetiorna var på väg att uppfyllas: Frälsaren skulle snart komma. I Kristi verksamhet uppfylldes tecknen på frälsningens tid. På samma sätt kommer Kristus ständigt på nytt till sin församling i ordet och sakramenten. Till denna hans "andliga ankomst" hänvisar söndagens latinska namn adventus spiritualis et sanctificationis.

Sångargillets seniorkör med dir. Stig-Gustav Forsbacka medverkar. Kyrkkaffe. Kyrktaxi.

Liturg: Norrback Kristian
Kantor: Lax Katri

Gudstjänst i kyrkan.

Din konung kommer i härlighet

I den evangeliska kristenheten är denna söndags tema Kristi återkomst i härlighet vid tidens slut. Detta uttrycks också i den gamla benämningen Adventus glorificationis (förhärligandets advent). Församlingen skall tålmodigt invänta Kristi ankomst och den utlovade frälsningen. Mitt i nöden och skulden har församlingen fått löftet om frälsningens tid. Löftet fyller oss med glädje och hopp.

Annat utrymme

Gudstjänst med De Vackraste Julsångerna i Norrback bystuga.

Din konung kommer i härlighet

Westerhemmet, Stampvägen 2, 66100 Malax

Andakt vid Westerhemmet

Andakten hålls turvis av Malax, Petalax och Bergö församlingar. En gång per månad hålls andakten med nattvard.