Annandag Jul. Gudstjänst i FH.

on 26.12 kl. 18.00

Annandag Jul. Gudstjänst i FH. Övermalax församlingshem

Kristi vittnen

Annandag jul, den första martyren Stefanos och med honom alla martyrers minnesdag, bildar en kontrast till juldagen. Guds frälsningsbudskap indelar människorna i mottagare och förkastare, i Kristi efterföljare och hans förföljare. Gud ger den heliga Anden som en kraftkälla åt var och en som modigt bekänner sin tro.

Liturg: Tornberg Tomi
Kantor: Lax Katri

Högmässa i kyrkan. Kyrktaxi.

Vaka!

Uppbrottets söndag är kyrkoårets nästsista söndag. Den handlar om det andliga vakandet och väntan på Kristi återkomst. Vi löper risk att tröttna och bli likgiltiga. Lätt blir vi alltför hemmastadda i denna värld och glömmer bort att vi inte är varaktiga här på jorden. En kristen människa borde vara redo att lämna detta liv när som helst. Att vaka innebär dock inte en tärande oro inför det kommande, utan en trygg förlitan på att Gud fullbordar det goda verk som han har påbörjat i oss. Enligt Guds löfte väntar oss nya himlar och en ny jord, där rättfärdighet bor.

lö 23.11 kl. 19.00

Ljusmässa i kyrkan.

Mysig kvällsmässa i Malax Kyrka med levande ljus, sång och musik.