Högmässa i KH.Älgköttsoppa kl 11.30 i KH till förmån för Gemensamt Ansvar.

Den oförtjänta nåden

Dagens gamla latinska namn Septuagesima (den sjuttionde) talar om att det är sjuttio dagar till påsken, som församlingen nu vänder sin blick mot. Av gammalt började prästerskapets fasta vid denna tidpunkt. Församlingen och dess tjänare uppmanas att med uthållighet kämpa trons goda kamp i förtröstan på Guds nåd. Dagens evangelium påminner om att Guds nåd inte kan förtjänas. Hans godhet är lika stor mot alla.

Älgköttsoppa till förmån för Gemensamt Ansvar kl 11.30 i KH, 8 euro/pers, 20 euro/familj och 6 euro/liter för hemtagning (hemtagning mellan kl 13-14, så länge soppan räcker).

Liturg: Tomi Tornberg
Kantor: Katri Lax

Högmässa i kyrkan. Kyrkokören. Kyrktaxi.

Kristus är uppstånden

På påskdagen genljuder församlingen av glädje och fröjd. Kristus är uppstånden! Påskens budskap är den kristna trons kärna och grund. Från den tomma graven når oss ängelns budskap genom kvinnorna och apostlarna. Kristus har uppstått från de döda som den förste av de avlidna. Han har övervunnit syndens, dödens och fördömelsens makt. Uppståndelsen visar att Jesus är Guds Son.

Annat utrymme

Jumalanpalvelus Sarvijoen rukoushuoneessa