Friluftsgudstjänst i Folkparken, Åminne, med Glenn och Wendi Kaiser i Åminne. Servering.

Annat utrymme

Friluftsgudstjänst med Glenn och Wendi Kaiser i Folkparken, Åminne.

Helgdag: Kristi förklarings dag, Texter: Andra Moseboken kapitel 34, vers 27 - 35. Andra korinthierbrevet kapitel 3, vers 9 - 18. Evangeliet enligt Markus kapitel 9, vers 1 - 13. Psaltaren kapitel 89, vers 12 - 18., Tema: Kristus förhärligad, Altarljus: 4, Liturgisk färg: Vit

Gudstjänst i kyrkan.

Tacksamhet

Denna söndag talar om tacksamhet och otacksamhet. Jesus gjorde gott framför allt mot dem som andra hade övergett. Av dem som han hjälpte var det inte alla som tackade honom och bekände sin tro på honom. Andra stördes av att Jesus inte handlade så som de skulle ha önskat. Men han ville göra gott mot alla utan åtskillnad.

Familjegudstjänst i kyrkan. Barn- och familjeklubbarna medv.

Änglarnas dag

Ända sedan 400-talet har den 29 september varit tillägnad ärkeängeln Mikael. Den kamp som han utkämpade mot mörkrets makter hör samman med påsken. Kristus har vunnit den avgörande segern mot ondskans makter, men kampen fortsätter i världen. Senare har Mikaelidagen blivit alla änglars dag, en dag då man begrundar Guds änglars eller sändebuds betydelse och uppdrag. Som Guds budbärare ger änglarna beskydd och ledning samt påminner om livet enligt Guds vilja.