Familjegudstjänst i kyrkan. Barn- och familjeklubbarna medv.

Familjegudstjänst i kyrkan. Barn- och familjeklubbarna medv. Malax kyrka

Änglarnas dag

Ända sedan 400-talet har den 29 september varit tillägnad ärkeängeln Mikael. Den kamp som han utkämpade mot mörkrets makter hör samman med påsken. Kristus har vunnit den avgörande segern mot ondskans makter, men kampen fortsätter i världen. Senare har Mikaelidagen blivit alla änglars dag, en dag då man begrundar Guds änglars eller sändebuds betydelse och uppdrag. Som Guds budbärare ger änglarna beskydd och ledning samt påminner om livet enligt Guds vilja.

Barn- och familjeklubbarna medverkar.

Liturg Tomi Tornberg
Kantor Katri Lax
Barn- och familjeledare Teija Flygar
Barnledare Michaela Häggman

Gudstjänst i kyrkan.

Din konung kommer i härlighet

I den evangeliska kristenheten är denna söndags tema Kristi återkomst i härlighet vid tidens slut. Detta uttrycks också i den gamla benämningen Adventus glorificationis (förhärligandets advent). Församlingen skall tålmodigt invänta Kristi ankomst och den utlovade frälsningen. Mitt i nöden och skulden har församlingen fått löftet om frälsningens tid. Löftet fyller oss med glädje och hopp.

Annat utrymme

Gudstjänst med De Vackraste Julsångerna i Norrback bystuga.

Din konung kommer i härlighet

Westerhemmet, Stampvägen 2, 66100 Malax

Andakt vid Westerhemmet

Andakten hålls turvis av Malax, Petalax och Bergö församlingar. En gång per månad hålls andakten med nattvard.