Familjegudstjänst i kyrkan. "Vi får säga pappa". Soppa och tårta.

Trons grund

Den tjugoandra söndagen efter pingst ägnas minnet av reformationen. Söndagens texter ansluter sig nära till reformationens centrala betoningar.

Gud glömmer inte sitt folk utan ger kyrkan tider av förnyelse. Han sänder människor som kallar oss tillbaka till grunden för vår kristna tro, till bibeln och till förkunnelsen om den rättfärdighet som vi äger genom tron.

Liturg: Tomi Tornberg
Kantor: Katri Lax

Westerhemmet, Stampvägen 2, 66100 Malax

Andakt vid Westerhemmet

Andakten hålls turvis av Malax, Petalax och Bergö församlingar. En gång per månad hålls andakten med nattvard.

Gudstjänst i kyrkan.

Kallelsetider
Denna söndag infaller i närheten av den dag då templet enligt judisk tradition förstördes (den nionde dagen i månaden Av). Det traditionella evangeliet syftar på denna händelse.

Israels, Guds egendomsfolks, historia visar att det i livet finns vissa tider då enskilda människor och hela samfund på ett särskilt sätt ställs inför avgöranden. Tilliten till egen förmåga och mänsklig visdom kan i dessa situationer hindra oss från att höra Guds röst och följa hans vilja. Om kallelsetiderna gäller ordet: "Om ni hör hans röst i dag, förhärda inte era hjärtan."