Högmässa i kyrkan. Kyrktaxi.

Högmässa i kyrkan. Kyrktaxi. Malax kyrka

Vaka!

Uppbrottets söndag är kyrkoårets nästsista söndag. Den handlar om det andliga vakandet och väntan på Kristi återkomst. Vi löper risk att tröttna och bli likgiltiga. Lätt blir vi alltför hemmastadda i denna värld och glömmer bort att vi inte är varaktiga här på jorden. En kristen människa borde vara redo att lämna detta liv när som helst. Att vaka innebär dock inte en tärande oro inför det kommande, utan en trygg förlitan på att Gud fullbordar det goda verk som han har påbörjat i oss. Enligt Guds löfte väntar oss nya himlar och en ny jord, där rättfärdighet bor.

Liturg: Leif Snellman
Kantor: Loviisa Tuomisto

Kyrktaxi beställer man själv senast dagen före:
Rutt 1, med start från Rainebäck, Taxi Ågren 0400 185 707
Rutt 2, med start från Norrback, Taxi Bengt Lähdesmäki 050 511 0025
Rutt 3, med start från Öjna, Taxi Göran Lähdesmäki 0500 665 353

Gudstjänst i KH. Predikant Mikael Bomström SRK. Kyrkkaffe.

Jesus väcker tro

Jesu offentliga verksamhet har börjat. Genom att undervisa och bota sjuka uppenbarade Jesus sin gudomliga härlighet. Han gjorde under, och många kunde vittna om hans makt. Därför väcktes både judar och hedningar till tro på honom som hjälpare och frälsare. I tron har en kristen människa en fast grund för sitt liv. Denna söndag kan kallas trons söndag.