Familjemässa med församlingens julfest i kyrkan. Församlingens barn- och familjegrupper medv. Julgröt i KH. Kyrktaxi. Malax kyrka

Din konung kommer i ödmjukhet

Perikopvalet för denna söndag förenar de evangeliska kyrkorna med den medeltida traditionen. Första söndagen i advent handlar om hur Jesus rider in i Jerusalem. Jesus kom inte till Jerusalem som en jordisk härskare, utan han kom ödmjuk, ridande på en åsna. På detta sätt anknöt han till Sakarjabokens profetia om fridsfurstens ankomst. Samma hänvisning finns också i den gamla benämningen Adventus humiliationis (ödmjukhetens advent).

Kyrkoårets första söndag förkunnar att Gud inte är långt ifrån oss. Gud kommer oss nära för att skapa frälsningens nya tid för sitt folk. Med hosiannarop hälsar vi Jesus som vår Konung och gläder oss åt att han har kommit för att befria oss till gemenskap med Gud och med varandra.

Dagens evangelietexter sammanbinder advent och jul med palmsöndagens och påskens händelser. På detta sätt blir påskens centrala ställning i kyrkoåret tydlig redan från första början. Julen måste ses i samband med Kristi lidande, död och uppståndelse.

Vi inleder kyrkoåret, 1.12 kl 12, med Familjemässa med församlingens julfest i kyrkan. Församlingens barn- och familjegrupper medverkar.

Församlingen bjuder på julgröt och kaffe i kyrkhemmet.
1:a dukningen kl 11-12.
2:a dukningen kl 13-14.

Anmälan till julgröten till kansliet, 050-462 9575, senast 27.11.

Liturg: Kristian Norrback
Predikant: Teija Flygar
Kantor: Katri Lax

to 23.1 kl. 13.30

Annat utrymme

Andakt vid Westerhemmet

HERRENS VÄLSIGNELSE. Herren välsigne er och bevare er. Herren låte sitt ansikte lysa över er och vare er nådig. Herren vände sitt ansikte till er och give er frid. I Faderns, Sonens och den heliga Andens namn. Amen. (4. Mos. 6:24-26)

Gudstjänst i KH. Predikant Mikael Bomström SRK. Kyrkkaffe.

Jesus väcker tro

Jesu offentliga verksamhet har börjat. Genom att undervisa och bota sjuka uppenbarade Jesus sin gudomliga härlighet. Han gjorde under, och många kunde vittna om hans makt. Därför väcktes både judar och hedningar till tro på honom som hjälpare och frälsare. I tron har en kristen människa en fast grund för sitt liv. Denna söndag kan kallas trons söndag.