Tvåspråkig gudstjänst kl 10 i kyrkan. Kyrktaxi. Uppvaktning vid krigargravarna.

fr 6.12 kl. 10.00 - kl. 11.00

Tvåspråkig gudstjänst kl 10 i kyrkan. Kyrktaxi. Uppvaktning vid krigargravarna. Malax kyrka

Välsigna och bevara vårt land

Självständighetsdagen infaller den 6 december. På denna nationella festdag har man på statsmaktens uppmaning firat gudstjänster under vårt lands hela självständighetstid. Också kyrkoordningen förutsätter att gudstjänst firas "på självständighetsdagen och i samband med statliga högtidligheter på det sätt som därom stadgas eller för särskilda tillfällen är föreskrivet" (KO 2:2). Vid självständighetsdagens gudstjänster faller betoningen på tacksägelsen för vårt lands frihet och självständighet och på förbönen för land och folk.

Kantor: Loviisa Tuomisto

Kyrktaxi beställer man själv senast dagen före:
Rutt 1, med start från Rainebäck, Taxi Ågren 0400 185 707
Rutt 2, med start från Norrback, Taxi Bengt Lähdesmäki 050 511 0025
Rutt 3, med start från Öjna, Taxi Göran Lähdesmäki 0500 665 353

Högmässa i KH. Kyrkkaffe.

Jesus uppenbarar sin gudomliga kraft

Texten om bröllopet i Kana var tidigare ett av trettondagens ämnen. När berättelsen om Österns vise vid medeltiden förlades till trettondagen, flyttades detta tema till andra söndagen efter trettondagen. Samtidigt förflyttas man i kyrkoåret från Jesu barndom till början av hans offentliga verksamhet. Han låter människorna se Guds väldiga gärningar.
to 23.1 kl. 13.30

Annat utrymme

Andakt vid Westerhemmet

HERRENS VÄLSIGNELSE. Herren välsigne er och bevare er. Herren låte sitt ansikte lysa över er och vare er nådig. Herren vände sitt ansikte till er och give er frid. I Faderns, Sonens och den heliga Andens namn. Amen. (4. Mos. 6:24-26)