Kauneimmat joululaulut kirkossa.

Laulamme kauneimmat joululaulut kirkossa.

kanttori Katri Lax

PsalmJam i Malax kyrka

Artikel i Vasabladet 17.10:
Psalmer är allsång, men inte alltid med orgel. Nyare psalmer behöver ett kompband. Det får de när Malax församling bjuder in till Psalm-Jam.

Katri Lax nynnar på psalmen "Det gäller dig och det gäller mig". Den är medryckande, men hon slutar tvärt. - Det här är samba. Tänk dig det med orgel. Nej, det går inte, säger hon.

Kantorn i Malax församling brukar sätta sig vid pianot när någon av psalmerna ur psalmbokstillägget från 2016 ska sjungas. Nu ska orgeln få vila och kantorn lyssna. Katri Lax har önskat sig mer än ett piano - helst ett kompband - för att lyfta de nya psalmerna. Det blir verklighet när Psalm-Jam ordnas i Malax kyrka på söndag 20.10 kl 18.

Alla får sjunga med. Bandet består av Richard Smith (gitarr), Mikael Svarvar (piano och sång), Marcus Söderström (bas) samt Patrick Lax (trummor).
Inträdet är fritt. Kollekten går till Malax församlings musikarbete.
må 4.11 kl. 19.00

Musikinstitutet Legatos elevkonsert i kyrkan

Musikinstitutet Legato har inlett sitt läsår och håller en elevkonsert i Malax kyrka, där lilla stråkorkestern samt en elevstråkorkester från Korsholms musikinstitut är huvudstommen. Samkonserten börjar kl 19 och pågår ca en timme. Även några solistiska inslag.
lö 7.12 kl. 15.00

Julkonsert i kyrkan