Julbön i kyrkan

ti 24.12 kl. 15.00 - kl. 16.00

Julbön i kyrkan Malax kyrka

Löftena uppfylls

På julaftonen står vi vid tröskeln till uppfyllelsen av profeternas löften. Julaftonens tema är längtan efter frälsningen och löftet om Frälsaren.

Nora Väglund med vänner medverkar.

Liturg: Kristian Norrback
Kantor: Katri Lax

Högmässa i KH. Kyrkkaffe.

Jesus uppenbarar sin gudomliga kraft

Texten om bröllopet i Kana var tidigare ett av trettondagens ämnen. När berättelsen om Österns vise vid medeltiden förlades till trettondagen, flyttades detta tema till andra söndagen efter trettondagen. Samtidigt förflyttas man i kyrkoåret från Jesu barndom till början av hans offentliga verksamhet. Han låter människorna se Guds väldiga gärningar.
to 23.1 kl. 13.30

Annat utrymme

Andakt vid Westerhemmet

HERRENS VÄLSIGNELSE. Herren välsigne er och bevare er. Herren låte sitt ansikte lysa över er och vare er nådig. Herren vände sitt ansikte till er och give er frid. I Faderns, Sonens och den heliga Andens namn. Amen. (4. Mos. 6:24-26)