Nyårsbön i kyrkan

ti 31.12 kl. 18.00

Nyårsbön i kyrkan Malax kyrka

Vårt liv är i Guds hand

Nyårsaftonen har ingen direkt anknytning till frälsningshistorien, utan dess innehåll bestäms av samhällets profana kalender. När kalenderårets inledning fixerades till början av januari fick december månads sista dag tidens gång som tema. Vi påminns om att vårt liv inte enbart är beroende av de lagar och makter som råder i världen. Vårt liv är i Guds hand. Vi har många skäl till tacksägelse och syndabekännelse. Det nya året innebär att Gud ger oss en möjlighet att börja på nytt.

Liturg: Kristian Norrback
Kantor: Loviisa Tuomisto