Högmässa i kyrkan. Kyrktaxi.

Högmässa i kyrkan. Kyrktaxi. Malax kyrka

I Guds hus

Dagens traditionella evangelium är berättelsen om Jesus vid tolv års ålder i templet. Julens barn växer upp och vill själv finna hemligheten med sin kallelse. Den kristna församlingen möter Jesus när den samlas till gudstjänst i kyrkan, i "fadershuset". Där får den tillsammans med himlens änglar och heliga tacka och prisa Gud för hans väldiga gärningar. Där finner församlingen sin kallelse och uppgift. Att tjäna Gud och att tjäna sin nästa hör samman.

Kaplan Kristian Norrback
Kantor Katri Lax

Kyrktaxi beställer man själv senast dagen före:
Rutt 1, med start från Rainebäck, Taxi Ågren 0400 185 707
Rutt 2, med start från Norrback, Taxi Bengt Lähdesmäki 050 511 0025
Rutt 3, med start från Öjna, Taxi Göran Lähdesmäki 0500 665 353

Högmässa i KH. Kyrkkaffe.

Jesus uppenbarar sin gudomliga kraft

Texten om bröllopet i Kana var tidigare ett av trettondagens ämnen. När berättelsen om Österns vise vid medeltiden förlades till trettondagen, flyttades detta tema till andra söndagen efter trettondagen. Samtidigt förflyttas man i kyrkoåret från Jesu barndom till början av hans offentliga verksamhet. Han låter människorna se Guds väldiga gärningar.
to 23.1 kl. 13.30

Annat utrymme

Andakt vid Westerhemmet

HERRENS VÄLSIGNELSE. Herren välsigne er och bevare er. Herren låte sitt ansikte lysa över er och vare er nådig. Herren vände sitt ansikte till er och give er frid. I Faderns, Sonens och den heliga Andens namn. Amen. (4. Mos. 6:24-26)