Högmässa i kyrkan. Kyrktaxi.

I Guds hus

Dagens traditionella evangelium är berättelsen om Jesus vid tolv års ålder i templet. Julens barn växer upp och vill själv finna hemligheten med sin kallelse. Den kristna församlingen möter Jesus när den samlas till gudstjänst i kyrkan, i "fadershuset". Där får den tillsammans med himlens änglar och heliga tacka och prisa Gud för hans väldiga gärningar. Där finner församlingen sin kallelse och uppgift. Att tjäna Gud och att tjäna sin nästa hör samman.

Kaplan Kristian Norrback
Kantor Katri Lax

Kyrktaxi beställer man själv senast dagen före:
Rutt 1, med start från Rainebäck, Taxi Ågren 0400 185 707
Rutt 2, med start från Norrback, Taxi Bengt Lähdesmäki 050 511 0025
Rutt 3, med start från Öjna, Taxi Göran Lähdesmäki 0500 665 353

lö 23.11 kl. 19.00

Ljusmässa i kyrkan.

Mysig kvällsmässa i Malax Kyrka med levande ljus, sång och musik.

Gudstjänst i kyrkan.

Kristus, Herre över allting

Namnet på kyrkoårets sista söndag varierar i olika kyrkor. Vissa talar bara om kyrkoårets sista söndag utan tilläggsattribut. I Finland införde man i 1958 års evangeliebok benämningen domsöndag enligt modell från Svenska kyrkans evangeliebok. Denna söndag har också kallats Kristi konungaväldes söndag. Båda benämningarna behövs för att karakterisera denna söndags hela innehåll. Också i kyrkokonsten har Kristus framställts som världshärskaren som förrättar den yttersta domen (Christos Pantokrator).

Enligt dagens evangelietext kommer Kristus vid tidens slut "i sin härlighet tillsammans med alla sina änglar" och sätter sig "på härlighetens tron". På detta sätt ansluter sig kyrkoårets sista söndag samtidigt till följande söndag, den första söndagen i advent. I början och i slutet av kyrkoåret - eller i slutet och i början - är det fråga om samma verklighet: Gud kommer oss nära och ställer oss inför sitt ansikte. Människan är ansvarig för vad hon gör och vad hon underlåter att göra.
ti 26.11 kl. 18.00

SYMÖTESAUKTION

Välkommen och understöd missionen!

Gåvor mottages med tacksamhet!