Gudstjänst i kyrkan.

må 6.1 kl. 10.00

Gudstjänst i kyrkan. Malax kyrka

Jesus, världens ljus

Trettondagens evangelium berättar om Österns vise som kom för att visa sin vördnad för den nyfödda judiska konungen. De var representanter för främmande folk. Detta visar att Kristus är ett ljus för alla världens folk. Trettondagen påminner om kyrkans missionsuppdrag. Julens budskap tillhör alla.

Kaplan Kristian Norrback
Kantor Katri Lax

Högmässa i kyrkan. Vasa Sångargillets seniorkör med dir. Rainer Holmgård medv. Kyrkkaffe.

Bered väg för konungen

Dagens bibliska huvudperson är Johannes döparen. Hans uppmaning till ånger och bättring gäller också oss. Johannes visar också på Guds Lamm som bär all världens synd. Vi får bekänna vår synd och lita på att frälsningen getts oss i Jesus Kristus. Detta är det viktigaste i julförberedelsen - julfastan.

Johannes framträdande var ett tecken på att profetiorna var på väg att uppfyllas: Frälsaren skulle snart komma. I Kristi verksamhet uppfylldes tecknen på frälsningens tid. På samma sätt kommer Kristus ständigt på nytt till sin församling i ordet och sakramenten. Till denna hans "andliga ankomst" hänvisar söndagens latinska namn adventus spiritualis et sanctificationis.
ti 17.12 kl. 10.00

Diakonins utdelning av julmatkassar i KH

on 18.12 kl. 13.00

Annat utrymme

De vackraste julsångerna vid Malax Åldringshem / Tallgården

Vi sjunger De vackraste julsångerna vid Malax Åldringshem / Tallgården.

Wilhelm Bonn medverkar.