Högmässa kl 10 i kyrkan

.

Högmässa i kyrkan. Vasa Sångargillets seniorkör med dir. Rainer Holmgård medv. Kyrkkaffe.

Bered väg för konungen

Dagens bibliska huvudperson är Johannes döparen. Hans uppmaning till ånger och bättring gäller också oss. Johannes visar också på Guds Lamm som bär all världens synd. Vi får bekänna vår synd och lita på att frälsningen getts oss i Jesus Kristus. Detta är det viktigaste i julförberedelsen - julfastan.

Johannes framträdande var ett tecken på att profetiorna var på väg att uppfyllas: Frälsaren skulle snart komma. I Kristi verksamhet uppfylldes tecknen på frälsningens tid. På samma sätt kommer Kristus ständigt på nytt till sin församling i ordet och sakramenten. Till denna hans "andliga ankomst" hänvisar söndagens latinska namn adventus spiritualis et sanctificationis.
ti 17.12 kl. 10.00

Diakonins utdelning av julmatkassar i KH

on 18.12 kl. 13.00

Annat utrymme

De vackraste julsångerna vid Malax Åldringshem / Tallgården

Vi sjunger De vackraste julsångerna vid Malax Åldringshem / Tallgården.

Wilhelm Bonn medverkar.