Ekumenisk bön i Betel

må 10.8 kl. 18.00

Annat utrymme

Ekumenisk bön
En ekumenisk bönegrupp träffas vanligtvis första tisdagen i månaden, varannan gång i kyrkhemmet i Yttermalax och varannan gång i Betel, Malaxvägen 85, 66100 Malax..

Vad är ekumenik?
Ekumenik är ett ord som kommer av grekiskans oikoumene, vilket betyder hela världen. Ekumenik betecknar den strävan efter samarbete och samförstånd som pågår mellan olika kristna kyrkor. I Johannes evangelium (17:21) ber Jesus "Jag ber att de alla skall bli ett och att liksom du, fader, är i mig och jag i dig, också de skall vara i oss." Ekumenik kan uppfattas ur två perspektiv: strävan efter Kristi kyrkas synliga enhet respektive enhet i mångfalden.

.

on 18.12 kl. 10.00

Övermalax församlingshem

Träffpunkten

I Malax ordnas Träffpunkten i Församlingshemmet varje onsdag kl 10-14. Vi umgås kring hälsofrämjande program och blir serverade varm sopplunch och kaffe för 3 euro. Verksamheten riktar sig till alla vuxna daglediga i Malax med omnejd. Välkomna!

Onsdagarnas kursprogram:
kl 10-10.30 Kaffe och fri samvaro
kl 10.30-11 Samling och paus
kl 11-12 Dagens program
kl 12-13 Matpaus
kl 13-14 Programmet fortsätter
fr 20.12 kl. 13.00

Sockenstugan

Kamratstöd

Kamratstödsgrupp för personer drabbade av stroke, ms eller liknande sjukdomar samt deras stödpersoner.

I kamratstödsgruppen träffar vi andra i liknande livssituation.

Vi delar med oss av våra erfarenheter och stödjer varandra. Genom att dela med oss kan vi hjälpa varandra.

Vi har det trevligt tillsammans på våra träffar. Vi dricker kaffe/te och äter något smått och gott till.

I dag har vi julfest med julgröt.