Ekumenisk bön i KH

må 14.9 kl. 18.00

Ekumenisk bön
En ekumenisk bönegrupp träffas vanligtvis första tisdagen i månaden, varannan gång i kyrkhemmet i Yttermalax och varannan gång i Betel, Malaxvägen 85, 66100 Malax..

Vad är ekumenik?
Ekumenik är ett ord som kommer av grekiskans oikoumene, vilket betyder hela världen. Ekumenik betecknar den strävan efter samarbete och samförstånd som pågår mellan olika kristna kyrkor. I Johannes evangelium (17:21) ber Jesus "Jag ber att de alla skall bli ett och att liksom du, fader, är i mig och jag i dig, också de skall vara i oss." Ekumenik kan uppfattas ur två perspektiv: strävan efter Kristi kyrkas synliga enhet respektive enhet i mångfalden.

.

må 21.10 kl. 10.00

Karacafé i KH.

Äldrerådet och Folkhälsan i Malax ordnar på måndagar varannan vecka, Karacafé i kyrkhemmet i Malax. Alla manliga pensionärer är välkomna på träff. Gemenskap med diskussion om aktuella händelser och kaffeservering.

Arr. Äldrerådet och Folkhälsan i Malax.
on 23.10 kl. 10.00

Övermalax församlingshem

Träffpunkten

I Malax ordnas Träffpunkten i Församlingshemmet varje onsdag kl 10-14. Vi umgås kring hälsofrämjande program och blir serverade varm sopplunch och kaffe för 3 euro. Verksamheten riktar sig till alla vuxna daglediga i Malax med omnejd. Välkomna!

Onsdagarnas kursprogram:
kl 10-10.30 Kaffe och fri samvaro