Babykyrka strömmas

.

Dopets gåva

Denna söndag handlar om Jesu dop, trettondagens gammalkyrkliga tema. Från Jesu dop vidgas infallsvinkeln också till det kristna dopet, som är ett tecken på Guds nåd. Alla nytestamentliga texter denna söndag handlar om dopet och dess betydelse i en kristen människas liv. Jesu dop vid början av hans lidandesväg är grunden för vårt eget dop. I dopet förenas vi med Kristus och med varandra.

Idag tömmer vi dopträdet och har inbjudit alla de familjer med barn som döpts under senaste år. De får idag hämta hem sitt hjärta.
Dopträdet är en symbol för barnets födelse och dop, och genom det får församlingens nya medlem en plats i kyrkorummet. Hjärtat symboliserar livet, godhet, kärlek och känslor och den gröna färgen barmhärtighet, kärlek och empati. Grönt är naturens, fridens, tillväxtens och sympatins färg och kännetecknar helandets förmåga. Trädet symboliserar församlingen. På varje hjärta som hängs upp står det döpta barnets namn och dopdatum.

Liturg: Kristian Norrback
Kantor: Katri Lax

Kollektändamål:
Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland, för att arrangera läger för barn och ungdomar i SvenskFinland.
IBAN: FI45 4055 1120 0020 96
Meddelande Kollekt 10.1.2021