Malax kyrktået 2, 66100 Malax

Läge på kartan

sö 30.7 kl. 10.00 -11.00

Malax kyrktået 2, 66100 Malax

Högmässa (med sommarsånger) kl 10 i kyrkan.

Kristus förhärligad
Ända sedan 1500-talet har Kristi förklarings dag firats på sjunde söndagen efter trefaldighet (som nu är åttonde söndagen efter pingst). Kristi förhärligande var vändpunkten i hans liv. Apostlarna fick med egna ögon se hans gudomliga härlighet och höra Guds röst: "Detta är min älskade son, han är min utvalde. Lyssna till honom." Guds härlighet kommer till synes i den kärlek som offrar allt.

Förutom den förklarade Kristus visade sig även Mose och Elia för apostlarna på berget. Mose och Elia representerade lagen och profeterna. Från första stund har den kristna kyrkan sett Kristi liv, död och uppståndelse som uppfyllelsen av löftena i Gamla testamentet.
sö 6.8 kl. 10.00 -11.00

Malax kyrktået 2, 66100 Malax

Högmässa kl 10 i kyrkan. Kyrktaxi.

Sanning och sken
En kristen människa måste kämpa för att skilja sanning från lögn och rätt från orätt. Om hon känner Gud och frågar efter hans vilja leds hon fram till sanningen.