Malax kyrktået 2, 66100 Malax

lö 25.11 kl. 16.30 -18.00

Malax kyrktået 2, 66100 Malax

Konsert kl 16.30 i kyrkan med Vasabygdens sång- och musikförbund

Vasabygdens sång- och musikförbund ordnar en förbundskonsert med fosterländskt tema jubileumsåret till ära i Malax kyrka lördagen 25.11.2017 med start kl. 16.30.
sö 26.11 kl. 10.00 -11.00

Malax kyrktået 2, 66100 Malax

Gudsjänst kl 10 i kyrkan.

Kristus, Herre över allting
Namnet på kyrkoårets sista söndag varierar i olika kyrkor. Vissa talar bara om kyrkoårets sista söndag utan tilläggsattribut. I Finland införde man i 1958 års evangeliebok benämningen domsöndag enligt modell från Svenska kyrkans evangeliebok. Denna söndag har också kallats Kristi konungaväldes söndag. Båda benämningarna behövs för att karakterisera denna söndags hela innehåll. Också i kyrkokonsten har Kristus framställts som världshärskaren som förrättar den yttersta domen (Christos Pantokrator).

Enligt dagens evangelietext kommer Kristus vid tidens slut "i sin härlighet tillsammans med alla sina änglar" och sätter sig "på härlighetens tron". På detta sätt ansluter sig kyrkoårets sista söndag samtidigt till följande söndag, den första söndagen i advent. I början och i slutet av kyrkoåret - eller i slutet och i början - är det fråga om samma verklighet: Gud kommer oss nära och ställer oss inför sitt ansikte. Människan är ansvarig för vad hon gör och vad hon underlåter att göra.